Sık Sorulan Sorular
İlkelerimiz
İşimizi kanun, tüzük, kararname, yönetmelik, tebliğ, genelge, talimat ve sirkülerde yazılı olan kurallara uygun olarak yapmak. Başarısızlığı olgunlukla kabul edip bir daha yaşanmaması için önlemler almak. Her zaman performansımızın ve davranışlarımızın en iyisini sergilemek. Bilgilerimizi, mesleğimizin ve işimizin korunması ve gelişimi için güncelleyip paylaşmak,
Toplum ve çevre çıkarlarını her zaman gözetmek ve
Müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak ve çalışanlarımızın mükemmelliğini desteklemektir.
Hizmetlerimiz
İthalat
İthalat (import) işlemi en kısa ve sağlam şekilde gümrük şirketimizce halledilir.
Devamını OkuAntrepo Hizmetleri
Antrepodan Ürününüzü en kısa yoldan nasıl çıkaracağınızı göreceksiniz.
Devamını OkuSorularınızın Cevaplarını Burada Bulabilirsiniz
Ülkemizde yapılan veya üretilen farklı bir ülkeye döviz karşılığında kar elde etmek amacıyla gönderilen mallara ihracat denir.
İhracat yapmak için öncelikle ürünlerin/hizmetlerin kalitesinin ve uygunluğunun sağlanması, potansiyel müşterilerin bulunması, ihracat için gerekli belgelerin hazırlanması ve ihracatın lojistik yönetiminin yapılması gereklidir.
İhracat, üreticiler, tedarikçiler, distribütörler, ticari aracılar ve hizmet sağlayıcıları gibi çeşitli işletme türleri tarafından yapılabilir.
Gümrük antreposu, gümrük mevzuatına göre belirli şartları taşıyan yerlerde, gümrük işlemleri tamamlanmamış yabancı menşeli mal ve eşyaların depolanması için kullanılan özel depolama alanlarıdır. Gümrük antreposunda depolanan mal ve eşyalar, gümrük vergisi, ÖTV ve KDV ödemeleri yapılmadan depoda saklanabilir veya belirli süre içinde yeniden ihraç edilebilir.
İthalat, bir ülkeye yabancı menşeli mal ve hizmetlerin getirilmesi ve ülke sınırları içinde ticaretinin yapılması işlemidir. İthalat işlemleri ülke ekonomisinde yer alan şirketler, devlet kurumları, bireysel ithalatçılar ve diğer kuruluşlar tarafından gerçekleştirilebilir. İthalat, ülkeye giren yabancı ürünlerin fiyatları, tedarik zinciri yönetimi ve dış ticaret politikaları açısından önemli bir konudur.
İthalat yapmak için öncelikle, ithal edilecek ürünlerin gümrük mevzuatına uygun olması ve ithalat izinleri alınması gereklidir. Daha sonra, mal ve hizmetlerin üretici, tedarikçi veya aracı kuruluşlar tarafından temini, taşıma, gümrük işlemleri, vergi ve diğer harçların ödenmesi gibi lojistik ve finansal işlemler gerçekleştirilir. İthalat süreci, ülkeye ve ürüne göre değişiklik gösterebilir.
İthalat, üretici, tedarikçi, distribütör, ticari aracılar ve hizmet sağlayıcıları gibi çeşitli işletme türleri tarafından yapılabilir. Ayrıca, bireysel ithalatçılar da belirli koşulları sağladıkları takdirde, ithalat yapabilirler.
Gümrük müşavirlik şirketleri, müşterilerinin yurt içi ve yurt dışı gümrük işlemlerini yürütmek ve müşterilerinin gümrük mevzuatına uygun hareket etmelerine yardımcı olmakla görevlidir. Gümrük müşavirlik şirketleri, müşterilerinin ithalat, ihracat, transit ticaret, gümrük antreposu, serbest bölgeler gibi gümrük işlemleriyle ilgili iş ve işlemlerini takip eder. Bunun yanı sıra, müşterilerine gümrük vergisi, KDV, ÖTV gibi vergi ve harç ödemeleri konusunda da danışmanlık hizmeti sunarlar.